Jachtschotel met zoete aardappel

Van een cliënt ontving ik dit overheerlijke recept die ideaal is om vooraf voor te bereiden. Weet je dat je morgen een lange dag hebt en weinig tijd zal hebben om in de keuken te staan? Bereid dan dit handige en lekkere recept voor, schuif het morgen in de oven en klaar is kees!

Jachtschotel met zoete aardappel
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept afdrukken
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Jachtschotel met zoete aardappel
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept afdrukken
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Eenheden:
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht)
  2. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer 3 x 3 cm. Kook de zoete aardappelen gaar in water met zout
  3. Giet de aardappelen af en stamp er een puree van. Je kunt de puree eventueel wat smeuïger maken met een klontje roomboter; breng op smaak met peper en zout en zet apart
  4. Pel en snipper de ui; fruit dit aan in wat kokosolie
  5. Voeg het gehakt toe en bak dit mee; breng het op smaak met peper en zout en de nootmuskaat
  6. Was de prei en snijd deze in plakjes. Snijd de paprika in blokjes. Voeg de prei en paprika bij het gehakt en bak kort mee
  7. Voeg nu de bouillon toe en de laurier en kruidnagelen en laat het geheel op een zacht vuur zo’n 20 minuten stoven
  8. Snijd de appelen in dunne plakjes
  9. Verdeel het gehakte groentemengsel over een ovenschaal; leg hierop de plakjes appel
  10. Verdeel de zoete aardappelpuree over de ovenschotel en garneer het gerecht met de geraspte kaas
  11. Bak de jachtschotel in ongeveer 20 minuten goudbruin op 200 graden. De ovenschotel is klaar als het kaaslaagje lekker krokant is!
Notities

Tip: Serveer eventueel wat extra groenten er apart bij

Bron: Uit Paulines Keuken

| www.fitwithness.nl | info@fitwithness.nl | +31 6 52 61 41 83 |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.