Kikkererwtenstoof met aubergine


Een heerlijke vegetarische stoofschotel met gezonde ingrediënten, waaronder aubergine.

Kikkererwtenstoof met aubergine
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept afdrukken
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Porties Prep Tijd
4 personen 45 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 45 minuten
Kikkererwtenstoof met aubergine
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept afdrukken
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Porties Prep Tijd
4 personen 45 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 45 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Eenheden:
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en snijd de aubergine in stukken
  2. Meng een scheutje extra vierge olijfolie met komijn, peper en zout; besprenkel de aubergine met de kruidenolie en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Bak de aubergine 25 minuten in de oven
  3. Snipper ondertussen de ui; fruit de ui in een grote pan.
  4. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee, voeg dan de tomatenblokjes toe en roer goed door
  5. Voeg de ajvar en ras el hanout toe en breng het mengsel op smaak met peper en zout; laat het mengsel 10 minuten pruttelen
  6. Voeg dan de geroosterde aubergine toe en vervolgens de gewelde abrikozen in stukjes en kikkererwten; laat nog 15 minuten pruttelen
  7. Kook ondertussen de zilvervliesrijst gaar
  8. Serveer de kikkererwtenstoof met aubergine samen met de zilvervliesrijst en garneer met wat peterselie
Notities

Tip: in het oorspronkelijke recept wordt bulgur toegevoegd. Omdat bulgur gluten bevatten heb ik dit vervangen door zilvervliesrijst. Heb jij geen last van gluten? Dan kan je natuurlijk wel bulgur in plaats van zilvervliesrijst gebruiken 

Bron: leukerecepten.nl

| www.fitwithness.nl | info@fitwithness.nl | +31 6 52 61 41 83 |

Please Login to Comment.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.