Regelmatig krijg ik de vraag welke gezonde tussendoortjes geschikt zijn in het Hormoonfactor eetpatroon. Naast vers fruit en diverse soorten (rauwe) groenten, raad ik bijvoorbeeld ook ongebrande en ongezouten noten aan of een gekookt ei met wat vers gemalen himalaya zout. Toch moet ik eerlijk bekennen dat een grotere keuze zeer welkom zou zijn. Daarom deel ik dit – voor mij nieuwe – recept graag met jullie; het is immers een uitstekend tussendoortje, het is makkelijk mee te nemen en eenvoudig en snel te bereiden!
Voor de stevige trek: mueslireep
|
Recept afdrukken
|
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
|
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
|
Servings | Prep Time |
4 personen | 40 minuten |
Cook Time |
25 minuten |
|
|
Ingredients
- 125 gram gedroogd fruit (gedroogde vijgen, gedroogde abrikozen, rozijnen, e.d.)
- 150 gram ongebrande en ongezouten noten
- 50 gram zaden/pitten (bv. pompoenpitten, lijnzaad)
- 100 gram amandelmeel
- 2 eetlepels chiazaad
- 60 ml kokosolie (gesmolten)
- 60 ml esdoornsiroop (maple syrup) of honing
- 2 biologisch eieren
- 0,25 eetlepel vers gemalen himalaya zout
- 1 eetlepel vanille-extract
- 0,5 reep pure chocolade, min 80% (eventueel)
Servings: personen
Units:
Instructions
- verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht)
- doe de noten, zaden en het gedroogd fruit in een keukenmachine of grove maler van de staafmixer
- haal dit uit de keukenmachine of staafmixer en doe dit, samen met het amandelmeel en de chiazaadjes, in een beslagkom
- voeg hier de kokosolie, esdoorsiroop of honing, eieren, zeezout en het vanille-extract aan toe en mix dit met een lepel goed door elkaar
- doe de chocoladereep (in stukken) in de keukenmachine of grove maler van de staafmixer en verpulver dit tot korrels/kleine brokjes
- voeg dit toe aan het mengsel in de kom
- druk het mengsel in een ingevette brownie bakvorm of ovenschaal en bak het in ongeveer 25 minuten goudbruin
- na het afkoelen in repen snijden en luchtdicht bewaren
Recipe Notes
| www.fitwithness.nl | info@fitwithness.nl | +31 6 52 61 41 83 |