Zalm met kruidige tomatensaus

Een recept boordevol omega-3 en antioxidanten! En ook nog eens heel geschikt voor een etentje thuis of met de feestdagen doordat het er prachtig uitziet en makkelijk te maken is :-).

Zalm met kruidige tomatensaus
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept afdrukken
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Porties Prep Tijd
2 personen 30 minuten
Porties Prep Tijd
2 personen 30 minuten
Zalm met kruidige tomatensaus
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept afdrukken
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Porties Prep Tijd
2 personen 30 minuten
Porties Prep Tijd
2 personen 30 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Eenheden:
Instructies
  1. Snijd de kurkuma, gember en knoflookteentjes fijn en stoof een minuut aan op een zacht vuurtje in flink wat kokosolie. Snijd de tomaten in plakjes, voeg de helft ervan toe en kruid met peper en zout. Leg het deksel op de pan en laat 5 minuten stoven, roer regelmatig om
  2. Haal het deksel van de pan, voeg de rest van de tomaten toe en laat nog 5 minuten verder stoven
  3. Leg de zalmfilets in een ovenschaal. Strooi er de tijm over, kruid met zwarte peper en giet er een scheut olijfolie over. Zet 5 minuten in een oven van 200 graden Celsius. Het is de bedoeling dat de zalm binnenin half rauw blijft
  4. Snijd de bladpeterselie grof en voeg 3/4 ervan toe aan de tomatensaus
  5. Lepel de saus op het bord en leg de zalm ernaast
  6. Maak af met de rest van de peterselie en wat olijfolie
Notities

Bron: boek Gezond van Kop tot Teen van Ralph Moorman e.a.

| www.fitwithness.nl | info@fitwithness.nl | +31 6 52 61 41 83 |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.