Blini


Er zijn verschillende soorten pannenkoeken die je op mijn site tegen komt, maar de Blini schitterde nog door afwezigheid. Een wat?

Een blini is een Russisch pannenkoekje dat vaak wordt gebruikt als een soort toastje met feestelijk beleg op een serveerschaal. Maar een blini kan je ook serveren als lunch! En dat is vooral waar wij het voor gaan gebruiken :-)….

Blini
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept afdrukken
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Porties Prep Tijd
6 blini's 15 minuten
Porties Prep Tijd
6 blini's 15 minuten
Blini
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept afdrukken
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Porties Prep Tijd
6 blini's 15 minuten
Porties Prep Tijd
6 blini's 15 minuten
Ingrediënten
Porties: blini's
Eenheden:
Instructies
  1. Roer in een beslagkom de melk en de twee soorten meel tot een glas beslag
  2. Voeg daarna de eieren erbij en een snuf zout. Voeg eventueel een beetje water toe; het moet een stevig lobbig beslag worden
  3. Bestrijk met een kwastje een poffertjespan met kokosvet of vet een koekenpan in
  4. Schenk wat meel in de hollingen van de poffertjespan of schenk voorzichtig in de koekenpan
  5. Laat de blini's gaar worden aan één kant en draai ze nog even om; laat ze daarna afkoelen
Notities

Tip: beleg je blini met bijvoorbeeld avocadospread, een plakje zalm en wat kappertjes. Als je zuivel gebruikt, kan je er ook een lepel kwark opleggen met wat blauwe bessen

Bron: Fit met Voeding (orthomoleculair tijdschrift, nummer 7, 2018)

| www.fitwithness.nl | info@fitwithness.nl | +31 6 52 61 41 83 |

 

Please Login to Comment.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.