Detox in 1 dag

Dagelijks ben ik met voeding bezig, zowel zakelijk als privé. In mijn werk als voedingscoach begeleid ik mensen om gezondere keuzes te maken en de signalen van hun lichaam te leren kennen. Altijd met als doelstelling om de beste versie van zichzelf te worden.

Gezonde voeding is in mijn ogen ‘puur natuur’, oftewel datgene wat de natuur ons te bieden heeft. Je kan het ook wel ‘back to basic’ noemen. Ons lichaam is vertrouwd met hetgeen uit de natuur komt en haalt dan ook de juiste voedingsstoffen uit de producten. Al het overtollige wordt afgevoerd via onze darmen.

En daar kan de verbetering van de gezondheid nog wel eens op blijven steken. Want als de darmen door een ophoping van ontlasting of door een overvloed aan verkeerde bacteriën niet meer goed hun werk kunnen doen, dan merk je dat aan je gezondheid. Vermoeidheid, ziekte, negatieve stemming, het niet kunnen bereiken van gewichtsverlies kunnen allemaal symptomen zijn van een ongezonde darmflora. Het zou een goede reden zijn om je darmen te reinigen. Met andere woorden: een detox toe te passen.

Kortgeleden ben ik in aanraking gekomen met de 1-daagse detoxkuur van VegaQura. Deze korte maar intensieve kuur zorgt ervoor dat je darmen in slechts één dag alle achtergebleven ontlasting en bacteriën los weken en wegspoelen. Het resultaat is verbluffend, want je voelt je daarna werkelijk ‘clean’ en vooral ook fit. Hoe dit in zijn werk gaat? Daar vertel ik je graag meer over…

De detoxkuur doe ik expres op een dag dat ik geen verplichtingen heb. Dit is de eerste zaterdag van de zomervakantie, wanneer er even geen hockey- en voetbalwedstrijden van mijn kinderen in de agenda staan.

Ochtend
Om 09.00 uur begint de detox dag met een glas water gemengd met enzympoeder. Hierdoor ontstaat er een soort drankje dat je het beste kan vergelijken met een soort ‘gelei’. Normaliter zou het niet echt behoren tot mijn favoriete voeding, maar vandaag kom ik dit sapje veel vaker tegen en dus: drinken maar! Het lukte me om het sapje binnen de gestelde minuut helemaal op te drinken. Een half uur later, dus om 09.30 uur (hier had ik de timer voor gezet) staat er een glas water op het menu. Dit hele ritueel – om het half uur enzympoeder óf water – herhaalt zich de hele ochtend. Om 12.30 uur heb ik, na het drinken van een glas water, even ‘pauze’. Een goed moment om even boodschappen te doen omdat ik maar liefst 1,5 uur vrije tijd heb.

Middag
Om 14.00 uur gaat de wekker: er staat weer een sapje van enzympoeder op het menu, deze keer aangevuld met een vloeibare enzymvloeistof. Dit maakt de smaak aanzienlijk aangenamer J. Inmiddels heb ik deze dag nog steeds niet normaal gegeten en gedronken, maar daar heb ik totaal geen last van. Er is geen hongergevoel, want de enzymen doen hun werk. Verbazingwekkend goed te hanteren dus! De regelmaat van de ochtend wordt overigens nu weer voortgezet, alleen dan steeds een drankje enzympoeder mét enzymvloeistof. Om 15.30 uur heb ik alweer een pauze van 1,5 uur.

Avond
Eigenlijk kan ik het nog geen avond noemen, maar voor een goed inzicht van het verloop van deze dag is het wel erg handig om de dag op te splitsen in dagdelen. De ‘avond’ begint echter om 17.00 uur met wederom het drankje enzympoeder met enzymvloeistof. Natuurlijk vanaf nu weer de timer elk half uur laten afgaan om óf het drankje enzymen óf water te drinken. Dit gaat door tot 19.30 uur, wanneer ik een laatste glas water drink. De dag is bijna voorbij, nog even volhouden… Inmiddels ben ik het leven bij de klok wel zat. Ondertussen heb ik nog steeds geen trek.

Avond laat
Er staan nog 2 momenten op het menu: om 21.00 uur drink ik het drankje enzympoeder met enzymvloeistof, maar deze keer aangevuld met een zakje probiotica. Qua smaak merk ik hier niet zoveel van overigens. Dan gaat de wekker de laatste keer om 21.30 uur. Er staat een glas water op de planning, deze keer óók aangevuld met een zakje probiotica.

En dan… is het afwachten…

Ik ben lekker vroeg naar bed gegaan en de volgende ochtend begon mijn maag te rommelen. Tijd om wat te eten. Er wordt aangeraden een licht ontbijt te gebruiken, bij voorkeur wat fruit en honing. Persoonlijk houd ik niet van honing (veel te zoet) en dus heb ik een heerlijk schaaltje gevarieerd gesneden fruit gemaakt. Ondertussen begonnen ook mijn darmen van zich te laten horen. En jawel hoor, direct na mijn ontbijt (eigenlijk mijn vaste moment) kon ik naar het toilet! En wat er uit kwam was keurig normaal van kleur en vorm en het kwam er vloeiend uit.

Het detox pakket wordt geleverd met een overzicht van verschillende soorten ontlasting die gebruikers kunnen tegenkomen. Mijn ontlasting kon ik nergens in herkennen, maar uit navraag bij VegaQura bleek dat goed verklaarbaar: als voedingscoach en trainer hormoonfactor leef en eet ik heel gezond. Ik gebruik heel gevarieerde voeding en let op mijn darmflora. Mijn ontlasting is een van mijn graadmeters. Desondanks voelde ik een duidelijk verschil: mijn darmen voelden leeg. Door de hoeveelheid enzymen worden de darmen als het ware schoongespoeld. Opgehoopte ontlasting kan hierdoor worden weggewerkt. En laat er in opgehoopte ontlasting nou net heel veel slechte bacteriën zitten! Door het gebruik van deze detox kuur verbeter je dus ook je gezondheid. Een ander bijkomend voordeel is dat je wat gewicht verliest. Uiteraard doordat je een dag niet eet en drinkt (deze kilo’s komen dan ook weer terug met een normaal eetpatroon) maar opgehoopte ontlasting verdwijnt. Dit gewicht (denk a.u.b. niet in kilo’s) verlies je. Met een gezond eetpatroon kan je ervoor zorgen dat je je schoongespoelde darmen gezond houdt. En tenslotte zullen je schoongespoelde darmen nu veel beter de voedingsstoffen op kunnen nemen die je in je gezonde voedingspatroon gebruikt. Hierdoor zal je merken dat je fitter en energieker wordt, dat je huid verbetert en dat je stoelgang verbetert.

Nog even de voordelen voor je op een rijtje:

  • Een verbeterde gezondheid
  • Het verlies van gewicht
  • Een verbeterde stoelgang
  • Hierdoor fitter en energieker
  • Wat vervolgens uitstraalt naar je huid, haar, nagels en algehele lichaam

Denk jij dat de 1-daagse detoxkuur van VegaQura ook iets voor jou is? Wil je meer informatie? Neem gerust eens contact met mij op: 06 52 61 41 83.

Vitale groet,
Vanessa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.