Een heerlijk recept die door de kinderen met open armen wordt ontvangen…wat wil je nog meer? Super lekker, gezond én makkelijk. Eet smakelijk alvast!
Ingrediënten
Voor de balletjes
- 500 gram kipgehakt
- 1 stuks wortel (geraspt)
- 1 stuks ei (biologisch)
- 1,5 tl gedroogde oregano
- 0,5 tl uienpoeder
- flinke snuf vers gemalen himalaya zout
- scheut kokosolie (om gehaktballetjes in te bakken)
Voor de saus
- 0,5 blik tomatenblokjes
- 1 stuks rode paprika (in kleine blokjes gesneden)
- 1 stuks ui (fijngesnipperd)
- 2 el tomatenpuree
- 1 teen knoflook (geperst)
- 0,5 blokje bouillon (glutenvrij)
- scheut extra vierge olijfolie
- scheut kokosolie (om in te bakken)
- vers gemalen himalaya zout
- vers gemalen zwarte peper
Porties: personen
Eenheden:
Instructies
Voor de balletjes
- Meng door het gehakt het ei, oregano, de geraspte wortel, knoflookpoeder, zout en peper; kneed goed door en maak er kleine gehaktballetjes van
- Verwarm een (hapjes) pan en smelt hierin wat kokosolie
- Bak de gehaktballetjes in de pan mooi bruin voor circa 4-5 minuten; keer de balletjes af en toe om zodat alle kanten mooi bruin worden
- Leg de balletjes op een bord en zet even aan de kant
Voor de saus
- Fruit in een beetje olijfolie in dezelfde pan de ui met de knoflook
- Voeg de paprika toe en laat deze in 10-15 minuten gaar stoven
- Voeg de tomatenpuree, de tomatenblokjes, de bouillon, tijm en peper toe; proef even en controleer of het eventueel nog wat zout nodig heeft
- Breng zachtjes aan de kook en laat op zacht vuur ongeveer een kwartier sudderen zodat de saus wat indikt
- Voeg de gehaktballetjes toe en verwarm deze even mee in de tomatensaus tot ze volledig gaar zijn
- Sprenkel bij het serveren nog wat olijfolie over de gehaktballetjes
Notities
Tip 1: je kan er bij ook wat vers geraspte pecorino kaas overheen strooien
Tip 2: serveer de gehaktballetjes met wat zilvervliesrijst, in de oven gebakken zoete aardappel of met glutenvrije broodjes
Bron: AmberAlbarda.nl
| www.fitwithness.nl | info@fitwithness.nl | +31 6 52 61 41 83 |