Cliënte Sybrig is dól op gezonde voeding, maar wil op een feestje wel taart kunnen serveren. Nu vond Sybrig dit heerlijke cheesecake recept van Anneloes Beverwijk van FIT.nl! Een echte aanrader voor een feestje of als dessert!
Cheesecake zoals wij die doorgaans kennen bestaat uit een grote, dikke laag, bestaat uit een mengsel van zachte, verse kaas (meestal roomkaas of ricotta), eieren en suiker; de onderlaag bestaat vaak uit een korst of base gemaakt van gemalen spijsvertering koekjes (cookies in USA), graham crackers, gebak en biscuit. Al met al ingrediënten die niet thuis horen in de Hormoonfactor way of living :-).
|
Recept afdrukken
|
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
|
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
|
Porties | Prep Tijd |
6 personen | 230 minuten |
Kook Tijd | Passieve Tijd |
180 minuten | 30 minuten voorbereiding |
|
|
- 100 gram zachte gedroogde vijgen
- 30 gram havermout
- 12 gram pb2 (gedroogde pindakaas)
- 10 gram agavesiroop
- 1 tl kaneel
- 250 gram magere franse kwark (evt. lactosevrije)
- 40 gram proteïne poeder (vanille)
- 4 blaadjes gelatine
- 100 gram rood fruit (diep gevroren)
- bakpapier
- keukenmachine / staafmixermolentje
- knip uit het bakpapier rondjes ter grootte van de bodem van de muffinvormpjes; dit zorgt ervoor dat de bodem niet aan de vorm blijft plakken en je de cheesecakes gemakkelijk uit hun vorm krijgt
- leg de rondjes bakpapier in de muffinvormpjes
- stop de vijgen (zonder steeltjes), de havermout, de pb2, de agavesiroop en de kaneel samen in de keukenmachine of het staafmixer molentje (deze massa gaat de bodem vormen)
- voeg wat water toe (begin met één eetlepel) totdat het een licht plakkerige massa is
- verdeel het vijgenmengsel over de zes muffinvormpjes en druk deze goed aan
- laat vervolgens 30 minuten opstijven in de vriezer en begin ondertussen met de volgende stap
- laat 3 van de 4 blaadjes gelatine weken in koud water
- mix de 250 gram magere kwark met het proteïne poeder tot een glad geheel en er geen klontjes meer in zitten
- laat een pannetje warm worden op het vuur en laat de gelatine met wat aanhangend vocht smelten
- roer vervolgens de gelatine door het kwark mengsel en verdeel over de 6 muffinvormpjes (dit is het 'cheese' gedeelte)
- laat het geheel één uur opstijven in de vriezer, en begin na het uur opstijven pas aan de volgende stap
- laat één blaadje gelatine weken in koud water
- zet een steelpannetje op het vuur en voeg de diepvries vruchten er aan toe
- laat dit koken totdat de vruchten uit elkaar vallen en prak dit met een vork wat fijner
- knijp het blaadje gelatine uit en voeg deze toe aan het fruit mengsel, haal de pan gelijk van het vuur
- verdeel het fruitmengsel over de 6 muffinvormpjes
- laat de cheesecakes minstens 2 uur opstijven in de koelkast; haal daarna de cheesecakes uit hun vorm en geniet er van!
Tips:
- het rood fruit kan vervangen worden door ieder soort diepvries fruit naar wens
- de gelatine kan ook vervangen worden door het natuurlijke product agar agar
- heb je geen pb2? Vervang dit door gewone pindakaas. Let wel: je zal waarschijnlijk minder water nodig hebben om de massa plakkerig te maken
| www.fitwithness.nl | info@fitwithness.nl | +31 6 52 61 41 83 |