Stamppotje

Hmmm lekker…. een stamppotje! Hoewel mijn kleur het niet verraadt, ben ik toch echt een Hollander. Ik ben erg gek op stamppot, die maak ik dan ook heel vaak.

De stamppot in dit recept is een hele nieuwe variant die het proberen meer dan waard is! De ingrediënten zijn niet zozeer voor de hand liggend, maar daarom des te spannender. Bon appetit!

Stamppotje
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Recept afdrukken
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Servings Prep Time
3 à 4 personen 30 minuten
Cook Time
20 minuten
Servings Prep Time
3 à 4 personen 30 minuten
Cook Time
20 minuten
Stamppotje
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Recept afdrukken
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Servings Prep Time
3 à 4 personen 30 minuten
Cook Time
20 minuten
Servings Prep Time
3 à 4 personen 30 minuten
Cook Time
20 minuten
Ingredients
Servings: personen
Units:
Instructions
  1. Was de groenten en de champignons; snijd de bloemkool in roosjes en de wortels in plakjes
  2. Kook de bloemkool, de wortels en de zoete aardappelen apart van elkaar gaar en giet ze daarna af. Bewaar wel een kopje kookvocht van de aardappelen!
  3. Verkruimel het bouillonblokje boven het kopje kookvocht en laat het oplossen
  4. Snipper ondertussen de ui en bak deze glazig met een eetlepel kokosolie in een koekenpan. Pel de knoflook en pers deze uit boven de ui; houd de gebakken ui tot gebruik apart op een bord
  5. Snijd de paddestoelen in plakjes of grove stukken en bak ze met een eetlepel kokosolie in een koekenpan; laat het vocht verdampen en breng op smaak met vers gemalen zwarte peper en vers gemalen Himalaya zout.
  6. Stamp de aardappelen met de bouillon en de ui fijn en stamp de overige groenten grof; voeg de groenten aan de zoete-aardappelpuree toe en meng alles door elkaar
  7. Breng het stamppotje op smaak met mosterd, tamari, cayennepeper en zwarte peper; proef dan of er nog wat vers gemalen Himalaya zout doorheen moet
  8. Garneer de stamppot met de gebakken paddestoelen
Recipe Notes

Bron: Rens Kroes

| www.fitwithness.nl | info@fitwithness.nl | +31 6 52 61 41 83 |

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.