Heerlijk zo’n hamburger, maar we weten vaak niet wat er allemaal in zit…. Dus waarom maken we deze niet gewoon zelf? Een gezonde variant? De hamburgers van dit recept worden gemaakt van kikkererwten. En lékker dat ze zijn! Eet smakelijk!
Vegetarische hamburgers
|
Recept afdrukken
|
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
|
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
|
Servings | Prep Time |
4 grote burgers (of 6 kleine burgers) | 30 minuten |
|
|
Ingredients
- 1 blik kikkererwten (uitlekgewicht 265 gram)
- 50 gram havermout
- 2 stuks biologische eieren
- 60 gram verse spinazie
- 0,5 stuks groene paprika (in reepjes)
- 1 stuks ui (in ringen)
- 1 teen knoflook
- 1 el kruiden (Ras-el-hanout)
- kokosolie (om in te bakken)
Servings: grote burgers (of 6 kleine burgers)
Units:
Instructions
- Spoel de kikkererwten af in een vergiet en laat ze goed uitlekken
- Doe de kikkererwten samen met de ui en de knoflook in de keukenmachine en maal deze heel even; zorg dat het niet te fijn is
- Voeg nu de spinazie en paprika toe; en zet de keukenmachine heel even aan
- Nu is het tijd om de eieren, havermout en kruiden toe te voegen; zet de keukenmachine nog heel even aan om alles goed te mengen. Is het mengsel te nat? Voeg dan nog wat havermout toe
- Verdeel het deeg nu in 4 of 6 ballen; druk dit goed aan en duw dit daarna plat op een bord tot mooie burgers
- Verhit kokosolie in een pan en leg de burgers voorzichtig in de pan; bak de burgers aan beide kanten in 8 tot 10 minuten goudbruin. Keer de burgers niet te snel om, anders vallen ze uit elkaar
Recipe Notes
Bron: Puur Suzanne
| www.fitwithness.nl | info@fitwithness.nl | +31 6 52 61 41 83 |