Pilav met tonijn

Pilav is een (bij)gerecht uit het Midden-Oosten, Perzië, India en Centraal Azië, bestaande uit een graansoort, meestal rijst, die eerst wordt gefruit in olie en vervolgens onder toevoegen van bouillon gaar wordt gesmoord, afhankelijk van de landstreek met bepaalde kruiden, groenten, peulvruchten en vlees. Je kan dus eindeloos variëren met dit heerlijke gerecht, dat ook nog eens makkelijk te bereiden is.

Pilav met tonijn
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept afdrukken
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Porties Prep Tijd
4 personen 30 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 30 minuten
Pilav met tonijn
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept afdrukken
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Porties Prep Tijd
4 personen 30 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 30 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Eenheden:
Instructies
  1. Verhit 2 el kokosolie in een hapjespan en bak de roerbakmix, de helft van de ras-el-hanout, peper en eventueel zout 4 minuten op middelhoog vuur
  2. Voeg de rijst, rozijnen, bouillontabletten en het water toe; breng aan de kook en laat de pilav op middelhoog vuur met de deksel op de pan in 25 minuten garen (roer regelmatig)
  3. Snijd ondertussen de sjalotten in halve ringen en de knoflook fijn, halveer de tomaatjes, snijd de aubergine in kleine stukjes
  4. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit de sjalotten en de rest van de ras-el-hanout 2 minuten op laag vuur
  5. Voeg de knoflook, aubergine en eventueel zout toe en bak in 12 minuten goudbruin en gaar; schep regelmatig om
  6. Bak de laatste 2 minuten de tomaten mee
  7. Laat de tonijn uitlekken, schep door de pilav
  8. Verdeel vervolgens de pilav over 4 diepe borden en schep de aubergine erop
Notities

Bron: ah.nl

| www.fitwithness.nl | info@fitwithness.nl | +31 6 52 61 41 83 |

Deel dit Recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.