Dit recept is niet alleen geschikt als avondeten, maar ook als lunch! Prima van tevoren te bereiden zodat je dit koud als lunch kan meenemen.
Zuurkoolfrittata met cherrytomaten
|
Recept afdrukken
|
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
|
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
|
Porties | Prep Tijd |
2 porties | 20 minuten |
Kook Tijd |
20 minuten oventijd |
|
|
Ingrediënten
- 300 gram zuurkool
- 100 gram cherrytomaten
- 75 gram zongedroogde tomaten op olijfolie
- 1 stuks ui (100 gram)
- 1 teentje knoflook
- 3 stuks biologische eieren
- 50 gram lactosevrije of plantaardige yoghurt
- 1 el mosterd
- 1 takje verse tijm
- 1,5 tl extra vierge kokosolie
- snuf versgemalen zwarte peper
- snuf versgemalen Himalaya zout
- 50 gram geraspte geitenkaas of Goudse kaas (lactosevrij? Kies voor een harde kaassoort!)
Porties: porties
Eenheden:
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in met een paar druppels gesmolten kokosolie
- Laat de zuurkool en de zongedroogde tomaten uitlekken in een vergiet
- Kluts de eieren in een grote kom en voeg de yoghurt, de mosterd en een snufje zout en peper toe; roer goed door
- Halveer de cherrytomaten, snijd de zongedroogde tomaten in stukjes, snipper de ui, pers de knoflook en rits de blaadjes van het takje verse tijm
- Verhit een tl kokosolie in een koekenpan en uit de ui en knoflook aan
- Voeg de zuurkool en de zongedroogde tomaten toe en bak al roerend 2 minuten mee
- Verdeel de inhoud van de koekenpan gelijkmatig over de ovenschaal; giet het eimengsel over de zuurkool en verdeel de cherrytomaten erover. Strooi er tot slot de geraspte kaas over
- Schuif de ovenschaal in de oven en bak de zuurkoolfrittata circa 20 minuten, totdat de eieren zijn gestold
- Schep de helft van de zuurkoolfrittata op een bord en garneer met de verse tijm
Notities
Tip: Bewaar de overgebleven portie voor de volgende dag als lunch of diner
Bron: Puurfiguur.nl
| www.fitwithness.nl | info@fitwithness.nl | +31 6 52 61 41 83 |