Hormonen: de sleutel naar een vitaler leven

Een aantal jaren geleden kwam ik erachter dat hormonen grote positieve dan wel negatieve invloed kunnen uitoefenen op je gezondheid, levensinstelling en energie. Niet alleen je gewicht en je lichamelijke gezondheid, maar ook je stemming worden voor een groot deel bepaald door deze onzichtbare stoffen die een groots bereik hebben. De instelling “wat je niet ziet dat is er ook niet” slaat – met het oog op je hormoonhuishouding – kant noch wal.

Doordat ik mij niet fit voelde, last had van diverse lichamelijk klachten en geestelijk ook wel een goede boost kon gebruiken, heb ik me op mezelf gefocust om mijn wispelturige hormoonhuishouding weer tot bedaren te brengen. Gaandeweg merkte ik dat dit niet een 1-2-3 klusje was dat eenvoudig gefixt kon worden. Ik ontdekte dat de talloze hormonen die 24/7 aanwezig zijn in je lichaam,  onderling met elkaar communiceren. Alle hormonen tezamen, oftewel je hormoonhuishouding, hebben gezamenlijk één ‘opper’ doel, namelijk het op zoek gaan naar een interne balans. Natuurlijk een geweldig en vooruitstrevend doel, want je hormonen willen je dus graag gezond houden! Echter, ondanks dat alle mensen constitutioneel hetzelfde in elkaar steken, zijn de puntjes op de i in elk lichaam weer anders.

Uiteindelijk ben ik erin geslaagd mezelf in een optimale gezondheid en vitaliteit te krijgen. Door goed naar mezelf te luisteren en goed voor mezelf te zorgen ben ik na verloop van tijd op dit punt gekomen. De goede gezondheid van mijn lichaam werd meteen mijn motivatie om goed voor mezelf te blijven zorgen. Maar het werd tevens een drijfveer om me verder te verdiepen in deze materie! En zo ben ik de opleiding tot Trainer Hormoonfactor (Sonnevelt Opleidingen) van Ralph Moorman gaan doen.

Inmiddels ben ik alweer een aantal jaren actief als Trainer Hormoonfactor. In mijn praktijk begeleid ik nu dagelijks cliënten die graag de sleutel willen vinden die hen leidt naar een gezonder en vitaler lichaam en een opgeruimde geest. Door mijn persoonlijke aandacht tijdens de diverse te volgen trajecten, kan ik optimaal maatwerk bieden.

Wil je meer weten over mijn begeleiding? Neem gerust contact met me op voor een vrijblijvende kennismaking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.