Leven in onrust en onvrede

Als alleenstaande moeder van twee puberdochters en met een pittige full time baan wist Sandra wel wat bedoeld wordt met ‘geleefd worden’. De dagen vlogen voorbij, zonder dat Sandra wat ontspannende tijd had voor zichzelf. Ze zat dan ook niet lekker in haar vel en voelde een onvrede en onrust. Daarbij vond ze dat ze te zwaar was, wat niet bepaald positief bijdroeg aan haar gevoel van eigenwaarde. En doordat ze geen tijd kon vinden om te sporten, had ze een slechte conditie waardoor ze zich meer dan regelmatig heel moe voelde. Ook slapen was een probleem; ze was inmiddels de 40 gepasseerd en dacht dat het daar aan lag.

Sandra was een levensgenieter op voedselgebied, maar sloeg regelmatig haar ontbijt over. Zo ben ik met Sandra begonnen met een uitgebreid voedingsadvies, en hieraan gekoppeld een uitgekiend voedingspatroon. Sandra bleek meer dan gemotiveerd en maakte er vervolgens een sport van om de juiste producten te vinden en deze met elkaar te combineren. Deze interesse en toewijding was van essentieel belang voor haar, want hierdoor verloor ze in rap tempo de kilo’s die ze kwijt wilde.

Om te kunnen ontspannen is Sandra begonnen met yoga. Deze wekelijkse sessie ontspanning zorgde voor mentale rust en maakte dat Sandra’s lichaam eveneens tot rust kwam. Daarnaast begon ze met het maken van lange wandelingen. Het opsnuiven van de buitenlucht en de vitamine D door zonlicht deden haar zichtbaar goed. Waar Sandra minder blij van werd, waren de krachttrainingen die ik voorzichtig met haar startte. Uiteraard maakten we daar beide geen probleem van, yoga was immers ook een vorm van krachtinspanning.

Na ons coach traject bleef het verliezen van gewicht doorgaan. Inmiddels heeft ze haar doelstelling bereikt en zelfs meer dan dat. Haar gevoel van onrust en onvrede is verdwenen en Sandra weet nu hoe ze zich kan afsluiten van de drukte om haar heen. Sandra néémt nu haar ruimte, in plaats van dat ze wachtte tot ze ruimte kreeg. Daar zit een groot verschil in.

Het Hormoonfactor voedingspatroon spreekt Sandra nog steeds erg aan. Ze kan zich nu niet meer voorstellen dat ze weer zou gaan eten zoals ze vóór ons coach traject deed. Een van haar lievelingsgerechten, tonijn met zeekraal en groente, is te lezen op deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.