Als Trainer Hormoonfactor heb ik natuurlijk alle recepten uit het boek ‘Het Hormoonbalansdieet’ van Ralph Moorman uitgeprobeerd. Met een Hollandse vader en een Indische moeder kan het bijna niet anders dan dat een van mijn favorieten de Gado Gado met notensaus is! Een behoorlijk bewerkelijk recept, maar het is absoluut de moeite waard. Zelfs kinderen smullen ervan, en die krijgen met dit recept dan ook volop gezonde voedingsstoffen binnen. Veel plezier met de bereiding!
Ingredients
Notensaus
- 250 gram gemengde gemalen noten (géén pinda's) of:
- 250 gram gemengde notenpasta (uit de reformwinkel)
- 1 ui (zeer fijn gesnipperd)
- 2 tenen knoflook
- 0,5 theelepel djinten (komijn zaad)
- 1 stuk laos (van 4 cm in schijven)
- 1 theelepel vers gemalen himalaya zout
- 10 druppels stevia
- 0,5 theelepel trassi
- 0,5 citroen --> hier de sap van
- 4 dl kokend water
- 1 theelepel kokosolie
Seroendeng
- 250 gram gemalen kokos
- 1 ui (zeer fijn gesnipperd)
- 1 schijfje verse laos
- 0,5 theelepel djinten
- 1 theelepel ketoembar
- 2 blaadjes djeroekpoeroet
- 3 druppels stevia
- 1 eetlepel assemwater
- 1 teentje knoflook (uit de knijper)
- 1 theelepel kokosolie
Gado Gado
- 4 biologische eieren
- 400 gram longtong (kleefrijst)
- 1 kilo groenten
- de zelfgemaakte notensaus
- de zelfgemaakte seroendeng
Servings: personen
Units:
Instructions
Notensaus
- fruit de ui en knoflook (uit de knijper) in weinig kokosolie op niet te heet vuur tot de ui glazig is
- voeg trassi toe en bak even mee
- voeg de schijven laos, de djinten en de noten (pasta) toe; goed roeren en 1 minuut bakken
- haal de pan van het vuur en doe dan het zout, stevia, water en citroen erbij; goed roeren tot het zich mooi vermengt
- zet de pan daarna weer op zacht vuur en kook tot het de gewenste dikte heeft (als de saus te dik is of gaat schiften, voeg er dan wat koud water bij)
Seroendeng
- maak de kokos licht vochtig met wat water
- doe alle ingrediënten in een droge koekenpan en zet op laag vuur
- blijf roeren tot de kokos heel lichtbruin is (kan wel een half uur duren)
- voeg hier kokosolie aan toe en bak de kokos tot deze gebruind is
Gado Gado
- blancheer de sperzieboontjes, taugé en kool of broccoli
- snijd de komkommer in stukjes
- kook de eieren hard, laat deze daarna afkoelen en snijd ze elk in de lengte in vieren
- garneer de groenten en de komkommer op een platte riante schaal en leg hierover heen de stukken ei
- giet de notensaus over de groenten en de eieren
- serveer de schaal groenten met daaroverheen de notensaus, alsook de rijst (apart) en de seroendeng (apart, naar eigen smaak toevoegen op eigen bord)
Recipe Notes
| www.fitwithness.nl | info@fitwithness.nl | +31 6 52 61 41 83 |