Goulash met rijst

Als moeder van 3 kinderen weet ik hoe druk een gezinsleven kan zijn. Zelf vind ik het dan ook altijd prettig om iets met runderlappen te maken, zodat dit lekker kan sudderen terwijl ik voor de kinderen zorg. Een goulash schotel is dan ook weer een heerlijke aanvulling op deze receptenbieb! Eet smakelijk alvast 🙂

Goulash met rijst
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept afdrukken
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Porties Prep Tijd
2 personen 3 uur (wanneer je kipfiletblokjes gebruikt: slechts 30 minuten)
Porties Prep Tijd
2 personen 3 uur (wanneer je kipfiletblokjes gebruikt: slechts 30 minuten)
Goulash met rijst
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept afdrukken
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Porties Prep Tijd
2 personen 3 uur (wanneer je kipfiletblokjes gebruikt: slechts 30 minuten)
Porties Prep Tijd
2 personen 3 uur (wanneer je kipfiletblokjes gebruikt: slechts 30 minuten)
Ingrediënten
Porties: personen
Eenheden:
Instructies
  1. Maak 0,5 liter kippenbouillon warm
  2. Snij het rundvlees in blokjes van ongeveer 1 x 1 centimeter en kruid het vlees met een beetje zout en peper
  3. Snipper de ui en hak de knoflook fijn en fruit deze een paar minuten in een braad- of hapjespan in een beetje kokosolie
  4. Voeg vervolgens het vlees, de paprikapoeder en het karwijzaad toe; bak dit een aantal minuten goed aan zodat het vlees een mooie bruine kleur krijgt
  5. Giet nu 2/3 van de kippenbouillon over het vlees en voeg beetje bij beetje iets meer toe, zoveel als je zelf denkt nodig te hebben
  6. Laat de goulash minimaal 2,5 uur zachtjes pruttelen met de deksel op de pan, maar blijf het wel in de gaten houden; voeg indien nodig dus nog wat extra bouillon toe
  7. Snij de tomaat en paprika’s in blokjes en voeg deze de laatste 30 minuten toe aan de goulash
  8. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en schep deze op twee borden; verdeel vervolgens de goulash erover... eet smakelijk!
Notities

Tip 1: In de koelkast is de goulash zeker twee dagen houdbaar. Je kunt ‘m dus gerust van tevoren bereiden

Tip 2: Heb je weinig tijd maar wel zin om goulash te eten? Maak ‘m dan met kipfiletblokjes; de goulash hoeft dan maar een half uurtje te pruttelen

Bron: Projectgezond.nl

| www.fitwithness.nl | info@fitwithness.nl | +31 6 52 61 41 83 |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.